JEK - Je Eigen Keus in zorg voor jeugd

7 Juni 2023 Workshop reflex-integratie

Wat kun je tegenkomen als er sprake is van een beperkte of slechte reflex-integratie bij een kind? Dat zijn nogal wat gedragingen, denk aan:

Een slechte balans, moeite met rechtop zitten en (te) beweeglijk op de stoel. Moeite met het concentreren, een slechte oog-hand coördinatie of moeite met het leren zwemmen. Teruggetrokken, verlegen en angstig? Maar ook bij de kenmerken die ook onder de noemer van ADD en ADHD vaak voorbij komen, zoals snel afgeleid, rommelig handschrift, moeite met lezen, spelling en grammatica. In de motoriek zien dat het kind moeite had met het leren kruipen of lopen. De spraakontwikkeling vertraagd is.... en een mond die mee beweegt tijdens het schrijven. En een kind dat er moeite mee heeft alleen te zijn. 

Altijd al gedacht dat er een andere oorzaak ligt achter het gedrag of ontwikkeling bij jouw kind thuis of leerling in de groep? Sluit dan aan bij deze workshop avond over reflex-integratie. 

In deze avond neem ik je mee naar de start van de ontwikkeling van een mens met daaraan gekoppeld de belangrijkste primaire reflexen die ten grondslag liggen aan een goede ontwikkeling van baby- naar kind - naar volwassene. Waar kan een kind tegenaan lopen in het onderwijs of thuis?

Door middel van praktische voorbeelden en een stuk theorie leer ik je hoe je niet- geïntegreerde reflexen kan herkennen en benoemen. Ook gaan we aan de slag met wat kun je er mee? En hoe kan ik het voor dit kind zo soepel mogelijk laten verlopen in de groep of thuis. Tevens zal ik de reflexen ook koppelen aan een stukje psychomotorische coaching. Want alles heeft te maken met de ontwikkeling van het brein en beweging. Maar natuurlijk kunt u ook contact opnemen voor een persoonlijk traject! Na verwijzing van het sociale team van De lekstromen wordt een individueel behandeltraject vergoed.

De locatie: Ratelaar te Nieuwegein.

Tijd:  19.30-22.00

Kosten : € 55,00 per persoon Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.